FDI- ja ICT-palvelut

Toimialan hankkeet

Toimialan henkilöstö

Toimialaesittely

Invest in Kainuu

Invest in Kainuu tuo potentiaaliset sijoittajat ja alueen sijoituskohteet yhteen vakiinnetun Invest in -prosessin avulla. DIHYTE keskittyy digitalisaatioon terveys- ja hyvinvointitoimialalla, kun taas KAVIO Cluster luo pelitoimialan yritysaihioille ja aloitteleville yritykselle fyysiset valmiudet ja sparrausverkoston yritystoiminnan kehittämiseen. Seuraavana askeleena on toimialan kasvu ja suuntaaminen Serious Gaming -toimintaan luomalla Kainuuseen hyötypelien osaamiskeskittymän.


Kehittyvä datakeskus -toimiala

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy* perusti Kajaaniin ensimmäisenä datakeskuksen, ollen näin ankkuritoimija Kajaanin datakeskus -toimialan kehityksessä. CSC:n datakeskusjohtaja Jukka-Pekka Partanen sanoo Kainuun Edun olleen keskeisenä toimijana CSC:n investoinnin houkuttelussa alueelle.

"Toimialan ekosysteemi kehittyy jatkuvasti ja siksi olemme tyytyväisiä investointipäätökseemme. Tulemme jatkossakin työskentelemään Invest in Kainuun kanssa, jotta toimiala saadaan kasvamaan Kainuussa ja Suomessa entisestään.

Suomen korkeakoulujen yhteinen kustannus- ja energiatehokas konesali, CSC:n modulaarinen datakeskus sijaitsee UPM Kajaanin entisen paperitehtaan tiloissa. Suomalaisilla tutkijoilla on nyt käytössään Pohjoismaiden tehokkain laskentaympäristö sekä tieteelliset läpimurrot mahdollistava maailmanluokan laskentateho. CSC:n toiminta kasvaa ja kehittyy Kajaanissa. Jatkoinvestointeja on tehty jo useita. Datakeskuksien toiminta on vahvistanut ja turvannut koulutusta Kainuussa.

*CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy on valtion omistama, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima, voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. CSC ylläpitää ja kehittää valtion omistamaa keskitettyä tietotekniikkainfrastruktuuria ja tarjoaa sen avulla kansallisia tietotekniikkapalveluita tutkimuksen, tieto-, opetus- ja tutkimushallinnon sekä kirjastojen, arkistojen, museoiden ja kulttuurin tarpeisiin.