Boosteri - Polku yrittäjäksi

Hankkeen kuvaus

Boosteri - Polku yrittäjäksi -hankkeella vauhditetaan uusien yritysten perustamista Kainuuseen, kannustetaan paikallisia toimijoita yrittäjyyteen ja välitetään yrityksen perustamiseen liittyvää tietoa potentiaalisille kohderyhmille.

Hankkeessa neuvottavat yritykset siirtyvät aloitusvaiheen jälkeen luontevasti kasvun, kansainvälistymisen ja valmennuksen toimenpiteisiin; hanke täydentää tältä osin Kasvua Kainuuseen -hanketta.

Hankkeen tehtäviin kuuluu tunnistaa mahdolliset kasvuyrittäjät jo perustamisvaiheessa. Hanke on toimialariippumaton ja koko Kainuuta koskeva.


Hankkeen tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on ylläpitää helposti tunnistettavaa ja lähestyttävää yritysten neuvontapistettä. Hanke kartoittaa, selvittää ja arvioi alueen alkavien yritysten tarpeita ja hankkii niille tarvittavia asiantuntijapalveluita sekä järjestää alkaville yrityksille infotilaisuuksia ja koulutuksia.

Päätavoitteena on saada Kainuuseen sadan alkavan yrityksen lisäys. Lisäksi tavoitteena on kasvattaa aloittavien yritysten määrää sekä kasvavien ja kansainvälistyvien pk-yritysten määrän sekä omistajanvaihdosten lisääminen.

Hankkeen tarjoamat palvelut

 • Toimii keskustelukumppanina/sparraajana liikeidean eteenpäin viemiseksi
 • Arvioi liikeideaa: Asiakkaan tuottamien dokumenttien tarkastelu, korjaaminen ja täydentäminen
 • Avustaa suunnitelmien ja rahoitushakemusten laatimisessa sekä rahoituksen haussa ELY-keskukselta, Tekesistä, Finnverasta ja pankeista
 • Hankkii asiantuntijapalveluja mm. liiketoimintasuunnitelmien ja rahoitushakemusten laatimiseen sekä rahoituksen hakemiseen
 • Avustaa yrityksen rekisteröinnissä ja toiminnan aloituksessa
 • Järjestää yrittäjäkoulutusta

 • Jaa tämä sivu

  Hankkeen tiedot
  Hankkeen tiedot

  Boosteri - Polku yrittäjäksi


  Toteutusaika:

  01.01.2016 - 31.12.2017


  Budjetti:

  356 645€


  Rahoitus:

  Kainuun liitto (EAKR): 70% / 249 651€
  Kainuun Etu Oy: 30% / 10 994€


  Lisätietoja aiheesta
  Lisätietoa aiheesta